Basisschool De Diamant - Baarlo
MENU

HOERA KINDERCENTRA

Basisschool De Diamant werkt nauw samen met HOERA Kindercentra. HOERA biedt alle vormen van opvang aan in en rond onze school, dagopvang (0-4 jaar), peuterprogramma en VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) en buitenschoolse opvang (4-13 jaar) aangeboden.

Baby-dreumesgroepen
In het eerste levensjaar van een kind zijn ‘hechting’ en ‘vertrouwen’, naast eten, drinken en slapen, heel essentieel. Hier hebben we bij Hoera dan ook veel extra aandacht voor. Ook de dreumes heeft een stabiele, vertrouwde omgeving nodig, om de wereld in z’n eigen tempo steeds verder te kunnen ontdekken. Om voor ieder kind een evenwichtige basis te kunnen creëren, werken we in de baby-dreumesgroepen van Hoera met speciaal opgeleide pedagogisch medewerkers. Medewerkers met extra gevoel en affiniteit voor de jongste kinderen, die naast hun reguliere opleiding ook een aparte training hebben gevolgd. In deze training is de kennis over de ontwikkeling en behoeften van baby’s en dreumesen verder uitgebreid, en is de sensibiliteit voor de signalen van de jongste kinderen vergroot. Baby’s en dreumesen worden door onze professionals met veel liefde en zorg begeleid. We gaan daarbij uit van de gedachte dat jonge kinderen zowel kwetsbaar als ook bijzonder krachtig zijn. Het bewustzijn van de kwetsbaarheid van baby’s binnen de
kinderopvang, heeft daarbij onze speciale aandacht. Wij proberen een dag bij Hoera steeds optimaal in te richten, kindvolgend en in voortdurend overleg met ouders.

Peutergroepen
Bij Hoera bieden we peuters de mogelijkheid om spelenderwijs de wereld te ontdekken, samen plezier te beleven en dingen te ervaren. Dit alles in een veilige en huiselijke omgeving. We werken in de peutergroepen met het programma ‘Uk & Puk’; met leuke, afwisselende thema’s, afgestemd op de leeftijd en belevingswereld van de peuters. Peuters leren zo hun eigen "ik" kennen en vergroten hun zelfstandigheid en hun woordenschat. Ze leren spelletjes en liedjes, ze doen bewegingsactiviteiten en leren werken met verschillende materialen. Ze leren speelgoed delen, conflictjes oplossen, en sluiten vriendschappen. Spelen, leren en opgroeien gaan zo hand in hand. Meedoen aan het peuterprogramma zorgt voor de brede persoonlijke ontwikkeling van kinderen en biedt ze een stevige basis, ook als voorbereiding op de basisschool. Bij
Hoera werken we bovendien intensief samen met de basisschool om te zorgen voor een laagdrempelige overstap en een kansrijke start voor alle kinderen.

Buitenschoolse opvang
Voor kinderen van 4 tot 13 jaar is er buitenschoolse opvang (BSO) bij Hoera. Na school kan ieder kind lekker even tot rust komen in de vertrouwde groep en daarna kiezen uit activiteiten zoals knutselen, buiten spelen, lezen, koken, computeren, verkleden. Of even “lekker hangen” en kletsen na een drukke schooldag. In de schoolvakanties organiseren we voor de kinderen een uitgebreid en gevarieerd
activiteitenprogramma. Stoere, gezellige, uitdagende en interessante programma’s of workshops waar elk kind graag bij wil zijn! Onze locaties zijn te vinden in een basisschool, sportcomplex of andere lokale voorziening. We hebben veel aandacht voor de brede persoonlijke ontwikkeling van elk kind, zodat het de kans krijgt zichzelf en z’n mogelijkheden goed te leren kennen. Bij Hoera willen we graag dat alle kinderen in de BSO kunnen ontdekken wie ze zijn en waar ze blij van worden. “Wat vind je leuk om te doen? Waar ben je goed in? Wat wil je gaan ontdekken? Hoe kun je fijn met anderen omgaan, een ruzietje oplossen en samen plezier hebben?” In de BSO leren en ontdekken kinderen samen. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden en ondersteunen, met aandacht voor alle kinderen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over hoe wij werken en over ons aanbod? Maak gerust een afspraak voor een kennismaking op de locatie of bezoek ook eens onze website www.hoerakindercentra.nl.
Wilt u actuele informatie over kosten of plaatsingsmogelijkheden? Belt u dan met ons Servicepunt T: 077-358 97 97 (tijdens kantooruren).