Basisschool De Diamant - Baarlo
MENU

De Diamant - Een schitterende school

Om onze school schitterend te houden is het belangrijk een aantal zaken met elkaar af te spreken. Leerlingen, leerkrachten en ouders hechten veel waarde aan een goede sfeer in en om de school. Die sfeer is bepalend voor het welbevinden van een ieder.

Wij, leerlingen, leerkrachten en ouders:

  • gaan respectvol (beleefd, open en eerlijk) met elkaar om;
  • hebben aandacht en zorg voor elkaar ;
  • zorgen dat iedereen erbij hoort en zich veilig voelt.

Naast deze uitgangspunten zijn er een aantal afspraken, zodat we op een fijne manier samen kunnen werken en spelen in en om school.

De schooltijden

 

Ma

Di

Woe

Do

Vrij

Schooltijden

08.30 – 14.30

08.30 – 14.30

08.30 – 12.30

08.30 – 14.30

08.30 – 12.30

 

Elke ochtend is er vanaf 08.15 uur inloop en zijn de leerkrachten in hun eigen lokaal. Op maandag, dinsdag en donderdag eten de kinderen in de klas onder begeleiding van de leerkracht.

 

 

Vakanties en vrije dagen

Herfstvakantie ma 16 oktober 2023 t/m vr 20 oktober 2023

Studiedag donderdag 30 november 2023

Sinterklaas woensdag 6 december 2023 (lesvrij)

Kerstvakantie ma 25 december 2023 t/m vrij 5 januari 2024

Studiedag maandag 08 januari 2024

Voorjaarsvakantie (carnaval) ma 12 februari 2024 t/m vrij 16 februari 2024

Studiedag woensdag 13 maart 2024

Pasen ma 01 april 2024

Meivakantie ma 29 april 2024 t/m vrij 10 mei 2024

Pinksteren ma 20 mei 2024

Studiedag dinsdag 21 mei 2024

Zomervakantie ma 08 juli 2024 t/m vrij 16 augustus 2024

 

 

 

Het halen en brengen

Locatie Onderbouw:

  • Vanaf 08.15 uur zijn de deuren open en de leerkrachten in hun eigen lokaal.
  • Groep 1-2 en 3 gaan bij de ingang kleutergroepen naar binnen. Groep 4 en 5 gaan bij de ingang speelzaal naar binnen.
  • Bij het ophalen wachten de ouders op het schoolplein, binnen de hekken. De kinderen van groep 1-2 komen vijf minuten voor het einde van de schooltijd naar buiten, zodat de drukte verspreid wordt. Voor de overige groepen 3 t/m 5 geldt de normale eindtijd.
  • De leerkrachten van groep 1-2 komen met de kinderen naar buiten en de ouders nemen de kinderen vervolgens mee naar huis.
  • Er mogen geen kinderwagens of buggy’s mee de school in, in verband met ruimtegebrek. Deze kunt u parkeren onder het afdak bij de ingang voor groep 1-2 en 3.

Locatie Bovenbouw:

  • Vanaf 08.15 uur zijn de deuren open en de leerkrachten in hun eigen lokaal.
  • Elke groep heeft zijn eigen ingang en per groep zijn er afspraken gemaakt waar de fietsen gestald kunnen worden. Maak uw kinderen attent op het goed afsluiten van de fietsen.

 

 

Eten en drinken

We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we voor gezond eten en drinken tijdens de ochtendpauze en de lunch. De kinderen eten elke dag een gezonde pauzehap en een gezonde lunch.

We verzoeken ouders om geen koek, snoep of chips mee te geven.

Kinderen drinken tijdens de ochtendpauze en de lunch dranken zonder toegevoegde suikers. We verzoeken ouders geen limonade, frisdranken en sportdranken mee te geven omdat ze erg veel suiker bevatten. Het drinken wordt meegegeven in een afsluitbare beker of plastic flesje dat ook iedere dag weer mee naar huis gaat. 

Verjaardagen vieren

Als je jarig bent vier je feest. Ook op De Diamant. De leerkrachten zorgen ervoor dat elke leerling zijn verjaardag  feestelijk kan vieren in de groep. In de groepen 1 en 2 zijn de ouders van harte welkom om samen de verjaardag te vieren. Voor elke jarige is er in groep 1 en 2 dezelfde traktatie, verzorgd door school. Vanaf groep 3 vieren we de verjaardag zonder traktatie maar natuurlijk wel met een feestje in de groep.

Wat betreft kinderfeestjes willen we u vragen GEEN uitnodigingen op school te verspreiden. Dit kan namelijk pijnlijk zijn voor kinderen die geen uitnodiging krijgen.

De leerkrachten vieren ook hun verjaardag en doen dat op de juffen- en meestersdag. Komend schooljaar vindt deze dag voor alle groepen plaats op woensdag 03 juli 2024. Elk jaar is dit een leuke en gezellige dag, en we maken er dan graag een feestje van. Kinderen nemen soms een kado mee naar school, en we merken de laatste jaren dat dit steeds grotere vormen aanneemt en een traditie lijkt te worden waarmee ook sociale druk ontstaat. Dat vinden we geen goede ontwikkeling. Het belangrijkste van de juffen- en meesterdag is dat we samen met de kinderen een gezellige ochtend hebben. We schaffen het meenemen van kado’s dan ook af en we roepen iedereen op om niets mee te nemen naar school op deze juffen- en meesterdag. Ook aan het einde van het schooljaar hoeven er geen kado’s meegenomen te worden. We vinden het heel fijn als we waardering krijgen voor het werk dat we doen, en een welgemeend dank-je-wel is voor ons echt heel veel waard en voldoende.

 

Gymnastiek

Onze leerlingen maken gebruik van sporthal De Kazing. De kinderen dragen sportkleding en sportschoenen die niet buiten gedragen zijn. Zeker voor de kinderen van de groepen 1-2 is het fijn als de kinderen makkelijke schoenen met klittenband- of elastiek sluiting hebben zodat ze zelfstandig de schoenen aan en uit kunnen trekken. Ook is het fijn als de schoenen voorzien zijn van de naam. De gymschoenen van de groepen 1-2 blijven op school.

Hieronder vindt u het gymrooster voor het schooljaar 2023-2024.