Basisschool De Diamant - Baarlo
MENU

De Diamant - Een schitterende school

Om onze school schitterend te houden is het belangrijk een aantal zaken met elkaar af te spreken. Leerlingen, leerkrachten en ouders hechten veel waarde aan een goede sfeer in en om de school. Die sfeer is bepalend voor het welbevinden van een ieder.

Wij, leerlingen, leerkrachten en ouders:

  • gaan respectvol (beleefd, open en eerlijk) met elkaar om;
  • hebben aandacht en zorg voor elkaar ;
  • zorgen dat iedereen erbij hoort en zich veilig voelt.

Naast deze uitgangspunten zijn er een aantal afspraken, zodat we op een fijne manier samen kunnen werken en spelen in en om school.

De schooltijden

 

 

Ma

Di

Woe

Do

Vrij

Schooltijden

08.30 – 14.30

08.30 – 14.30

08.30 – 12.30

08.30 – 14.30

08.30 – 12.30

Middagpauze

30 minuten

30 minuten

 

30 minuten

 

Totale lestijd

5,5

5,5

4

5,5

4

 

Elke ochtend is er vanaf 08.15 uur inloop en zijn de leerkrachten in hun eigen lokaal. Op maandag, dinsdag en donderdag eten de kinderen in de klas onder begeleiding van de leerkracht.

 

Het halen en brengen

Locatie Onderbouw:

  • Vanaf 08.15 uur zijn de deuren open en de leerkrachten in hun eigen lokaal.
  • Groep 1-2 en 3 gaan bij de ingang kleutergroepen naar binnen. Groep 4 en 5 gaan bij de ingang speelzaal naar binnen.
  • Bij het ophalen wachten de ouders op het schoolplein, binnen de hekken. De kinderen van groep 1-2 komen vijf minuten voor het einde van de schooltijd naar buiten, zodat de drukte verspreid wordt. Voor de overige groepen 3 t/m 5 geldt de normale eindtijd.
  • De leerkrachten van groep 1-2 komen met de kinderen naar buiten en de ouders nemen de kinderen vervolgens mee naar huis.
  • Er mogen geen kinderwagens of buggy’s mee de school in, in verband met ruimtegebrek. Deze kunt u parkeren onder het afdak bij de ingang voor groep 1-2 en 3.

Locatie Bovenbouw:

  • Vanaf 08.15 uur zijn de deuren open en de leerkrachten in hun eigen lokaal.
  • Elke groep heeft zijn eigen ingang en per groep zijn er afspraken gemaakt waar de fietsen gestald kunnen worden. Maak uw kinderen attent op het goed afsluiten van de fietsen.

 

Ziek melden

Wanneer uw kind ziek is kunt u dit via Isy melden, onder het kopje Absenties. De eigen leerkracht kan dit dan direct checken.

U kunt ook altijd telefonisch ziek melden vanaf 08.00 uur

Voor leerlingen van de Onderbouw (groep 1 t/m 5):  077-4771785.

Voor leerlingen van de Bovenbouw (groep 6 t/m 8):  077-4771357 (mocht u hier geen gehoor vinden, dan kunt u ook 077-4771785 bellen).

Uiteraard mag u ook persoonlijk een ziekmelding komen doorgeven. 

 

Eten en drinken

We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we voor gezond eten en drinken tijdens de ochtendpauze en de lunch. De kinderen eten elke dag een gezonde pauzehap en een gezonde lunch.

We verzoeken ouders om geen koek, snoep of chips mee te geven.

Kinderen drinken tijdens de ochtendpauze en de lunch dranken zonder toegevoegde suikers. We verzoeken ouders geen limonade, frisdranken en sportdranken mee te geven omdat ze erg veel suiker bevatten. Het drinken wordt meegegeven in een afsluitbare beker of plastic flesje dat ook iedere dag weer mee naar huis gaat. 

 

Verjaardagen vieren

Als je jarig bent vier je feest. Ook op De Diamant. De leerkrachten zorgen ervoor dat elke leerling zijn verjaardag  feestelijk kan vieren in de groep. In de groepen 1 en 2 zijn de ouders van harte welkom om samen de verjaardag te vieren. Voor elke jarige is er in groep 1 en 2 dezelfde traktatie, verzorgd door school. Vanaf groep 3 vieren we de verjaardag zonder traktatie maar natuurlijk wel met een feestje in de groep.

De leerkrachten vieren ook hun verjaardag. Via Isy wordt u op de hoogte gebracht van de datum van de viering hiervan. Kinderen willen dan vaak graag iets geven en wij vinden het heel leuk als ze zelf iets maken, een tekening of mooi knutselwerkje.

 

Schoolbenodigdheden
Vanaf groep 3 verschaft school eenmalig aan de leerlingen een aantal materialen, op het moment dat deze ook gebruikt gaan worden: een etui, vulpen, klapper, agenda, etc. U wordt hiervan op de hoogte gesteld tijdens de informatieavonden. Materialen die vervolgens stuk gaan, kunnen door school vervangen worden. De kosten hiervan zijn voor uw rekening.

 

Gymnastiek

Onze leerlingen maken gebruik van sporthal De Kazing. De kinderen dragen sportkleding en sportschoenen die niet buiten gedragen zijn. Zeker voor de kinderen van de groepen 1-2 is het fijn als de kinderen makkelijke schoenen met klittenband- of elastiek sluiting hebben zodat ze zelfstandig de schoenen aan kunnen trekken. Ook is het fijn als de schoenen voorzien zijn van de naam. De gymschoenen van de groepen 1-2 blijven op school.

Hieronder vindt u het gymrooster voor het schooljaar 2022-2023.